Zoeken
© Marina Kemp - RENEWI - Vlaardingen 018.jpg

Hoge Sterkte Beton Vloerrenovatie

Traditionele betonnen vloeren zijn gevoelig voor slijtage. Herstel met mortel of reparaties met behulp van asfalt is snel uitvoerbaar maar biedt helaas geen langdurige oplossing voor de constructievloer. Hierdoor raakt de vloer wederom verzwakt en moet wederom hersteld worden, met productiestilstand tot gevolg. Renovatie met Hoge Sterkte Beton biedt een sterke en duurzame oplossing.

Slijtvaste toekomst voor Klok Containers

Klok Containers uit Rotterdam was op zoek naar een duurzame oplossing voor hun betonnen vloeren. Samen met Van Hattum en Blankevoort stelden zij een Programma van Eisen op voor het renoveren van de versleten betonnen sorteervloer op hun terrein. Bij Klok werd 350m2 afval sorteervloer gerenoveerd in een bouwtijd van 4 weken, waarvan 2 weken uithardingstijd. Na een uithardingsperiode kan de vloer weer maximaal worden belast. Na deze periode is de vloer klaar voor een slijtvaste toekomst.

Duurzame vloer

Met het toepassen van Hoge Sterkte Beton met staalvezels is een duurzame renovatie uitgevoerd. Deze heeft een hoge slijtvastheid en dus lagere onderhoudskosten. Door het Hoge Sterkte Beton met vezels aan te brengen, voldoet de vloer aan de vereiste sterkte en slijtvastheid.

Hoe werkt het?

Met behulp van frezen en hoge waterdruk, wordt de vloer schoongemaakt. Hierdoor ontstaat een ruw en schoon aanhechtingsoppervlak. Ook worden eventuele asfalt en beton reparaties verwijderd. Waar nodig wordt de vloerwapening hersteld. Het creëren van een sterke en slijtvaste aansluiting op naburige vloer(en) maakt gefaseerd renoveren mogelijk, waardoor de productie op de werkvloer door kan. Vervolgens wordt het deel dat gerenoveerd is, afgestort met Hoge Sterkte Beton.