icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 maart 2023

Inhijsen stalen val van de nieuwe Brug Ouderkerk

Het gevaarte is in twee delen naar de project locatie gebracht. Dat was ook wel nodig met afmetingen van ca. 20 meter lang, ca. 7 meter breed en een gewicht van ca. 50 ton per brugdeel. Medio februari zijn beide delen met een hijskraan in de nieuwe zuidelijke brug gehesen. Precisiewerk! Desondanks kon het verkeer over de naastgelegen (nieuwe) noordelijke brug blijven rijden tijdens de hijswerkzaamheden van het val.

Twee nieuwe bruggen

De nieuwe Brug Ouderkerk bestaat uit 2 bruggen over de Amstel: één brug richting Amstelveen en één brug richting Amsterdam Zuidoost. Een jaar eerder werd het val in de vernieuwde, noordelijke brug al geplaatst.

Met het plaatsen van het tweede val komt de afronding van de werkzaamheden aan de Brug Ouderkerk in zicht. De komende maanden wordt de brug verder opgebouwd en zijn er diverse verkeersfaseringen nodig om medio juni de zuidelijke brug voor het verkeer te kunnen openstellen.

Samenwerking

De werkzaamheden aan de brug over de Amstel in de N522 vinden plaats in opdracht van de provincie Noord-Holland, in samenwerking met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De uitvoering is in handen van Van Hattum en Blankevoort, KWS, Hollandia Infra en Vialis. Met onze gezamenlijke expertise en gebundelde krachten leveren we een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid rondom de brug en een betere doorstroming van het verkeer op de provinciale weg.

Meer over het project