icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Ruben Vis: Na het eerste gesprek wist ik het zeker; hier wil ik werken!

Ruben Vis is één van de Technisch Trainees van Van Hattum en Blankevoort. Het Technisch Traineeprogramma biedt Ruben de kans om zijn talenten te ontdekken, toe te passen in de praktijk en zichzelf daardoor verder te ontwikkelen. Na deze periode waarin Ruben breed wordt ingezet is hij in staat gericht te kiezen voor een vervolgstap. In zijn blog lees je hoe Ruben zijn traineeship heeft ervaren.

BLOG: Het Technisch Traineeship van Ruben

'Inmiddels werk ik een jaar bij Van Hattum en Blankevoort. In dit eerste jaar heb ik ontzettend veel geleerd, mede dankzij het Technisch Traineeship. Ik deed ervaring op in de bouwsector bij Van Hattum en Blankevoort vanuit verschillende functies. Als starter vond ik dit erg fijn, omdat je na je opleiding vaak niet precies weet in welke richtingen je kunt doorgroeien. Laat staan dat je weet welke richting het best bij jouw ambities past.

Ik ben bij Van Hattum en Blankevoort terecht gekomen, door af te gaan op mijn gevoel. Ik zocht een bedrijf dat ik bij mijzelf vind passen. De uitstraling van Van Hattum en Blankevoort spreekt mij aan, net als de projecten. Na het eerste gesprek wist ik het zeker; hier wil ik werken!

Het Technisch Traineeship dat ik volgde is opgedeeld in vier periodes, bij elke periode werkte ik een andere functie en bij een ander project. De eerste periode van mijn Traineeship werkte ik vanuit het hoofdkantoor in Vianen aan een tender. Daar was ik in de rol van werkvoorbereider voornamelijk bezig met het raakvlakkendossier en het uitzoeken van praktische oplossingen. Ook heb ik in die periode aan het project VolkerTunnel Delft, in de werkvoorbereiding gewerkt. Dit project was al in uitvoering. Mijn werk verrichtte ik voornamelijk vanuit de bouwkeet op de projectlocatie in Delft. Hier kreeg ik meer verantwoordelijkheid en diepgang in de werkvoorbereidingswerkzaamheden.

Vanuit het regiokantoor in Papendrecht werkte ik in de tweede periode mee op de calculatieafdeling. Om meer gevoel te krijgen bij de werkzaamheden van een calculator. Ik begon met het begroten van een project dat al was uitgevoerd. Door vervolgens de originele begroting naast mijn werk te houden en de verschillen te bespreken, kreeg ik meer inzicht in de financiële aspecten van een project. Daarnaast leerde ik om tekeningen om te zetten naar een bouwfasering en dit te gebruiken voor een begroting. Deze inzichten heb ik gedurende de periode verder ontwikkeld door mee te werken aan diverse projecten.

Tijdens de derde periode heb ik ervaren hoe het is om als uitvoerder op een projectlocatie te werken. In Dodewaard bouwt en renoveert Van Hattum en Blankevoort regio Oost, als onderaannemer, een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI Dodewaard). Dit is de tiende rioolwaterzuivering van Nederland met Nereda® technologie. De bouwtoleranties, het complexe ondergrondse leidingnetwerk en het aantal onderaannemers op een relatief klein bouwterrein maakte het een uitdagend werk waar ik veel heb geleerd. Meehelpen met betonstorten was hier een leuk onderdeel van.

De laatste periode van mijn Traineeship vulde ik in op de ontwerpafdeling. Hier werkte ik aan het ontwerp van het kruispunt ‘IJsselmondse Knoop’. Twee nieuw aan te leggen fietstunnels, inclusief toeritten, moesten worden ontworpen. Hiervoor werden verschillende berekeningen gemaakt en moesten de ontwerpkeuzes worden onderbouwd. Daarnaast is alles in modellen en op tekeningen vastgelegd, zodat de uitvoering weet wat er gebouwd moet worden.

Het Technisch Traineeship bij Van Hattum en Blankevoort is een goede manier om kennis te maken met verschillende disciplines binnen de Civiele Techniek. Je leert mensen vanuit het hele bedrijf kennen, doet veel verschillende ervaringen op en je leert je persoonlijke ontwikkelpunten en kwaliteiten beter kennen. Je wordt hierbij zowel technisch en inhoudelijk, als op persoonlijk vlak (soft skills) geholpen. Daarbij wordt je voortdurend gestimuleerd om te leren en ontwikkelen. Per periode krijg je een persoonlijke begeleider waarmee je leerdoelen vastlegt en een aantal keer per periode afspreekt om de voortgang en ervaringen te bespreken. Dit is meestal iemand uit het managementteam. Daarnaast heb je een werkbegeleider waar je dagelijks contact mee hebt en je jouw werkzaamheden afstemt.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar ben ik blij met mijn keuze voor Van Hattum en Blankevoort en dankbaar om op deze manier mijn carrière te kunnen starten. Met enthousiasme kijk ik uit naar de mooie volgende projecten waar ik mijn schouders onder kan zetten.'