Zoeken

De stad aantrekkelijk, leefbaar én bereikbaar houden

Bij Van Hattum en Blankevoort gaan we graag de diepte in. Letterlijk. Volle en dichtbebouwde binnenstedelijke gebieden vragen steeds vaker om innovatieve oplossingen zoals ondergronds bouwen.

IMG_0963.jpg
© Marina Kemp -  VHB - Beursplein A'dam 02.jpg

Ondergronds bouwen

De stad aantrekkelijk, leefbaar én bereikbaar houden. Het is een dagelijks vraagstuk voor onze opdrachtgevers en dus ook voor Van Hattum en Blankevoort. Extra ruimte vinden we vaak alleen nog in de hoogte óf in de diepte. En vooral die laatste is onze specialiteit: ondergronds bouwen. Met alle uitdagingen die daar bij horen: een complexe infrastructuur vaak midden in de stad, beperkte ruimte op de bouwplaats, de kwetsbaarheid van omliggende percelen en het beheersen van grondwater rondom de bouwkuip.

image1.JPG

Risico’s en uitdagingen

Van kelders tot parkeergarages en van souterrains tot fietsenstallingen. Van Hattum en Blankevoort is een specialist in ondergronds bouwen. We kennen de uitdagingen en weten waar de risico’s liggen. We beschikken over alle expertise en ervaring om elk uitdagend ondergronds project tot een succes te maken. De ondergrondse uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag, de onderbouw van de nieuwe universiteitsbibliotheek in Amsterdam en de fietsenstalling onder het Beursplein in Amsterdam zijn hier mooie voorbeelden van.

webcamfoto Mauritshuis VSF.jpg

Geotechnische specialisten

Het liefst werken we bij Van Hattum en Blankevoort met onze opdrachtgevers en partners in bouwteamverband aan ondergrondse projecten. We kunnen dan slim en kostenefficiënt bouwen omdat we al vroeg in de planontwikkeling worden betrokken. We hanteren een strakke planning dankzij vroegtijdige raakvlakbeheersing en vergunningenprocedures. En dankzij ons eigen ontwerpbureau met geotechnische specialisten, constructeurs en tekenaars, zijn we toegerust op elke uitdaging.