icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Management Trainee Thomas

Na zijn Master Construction Management & Engineering aan de TU Delft en zijn Bachelor Technische bestuurskunde bij de TU Delft begon Thomas Hustinx na een lange zoektocht bij Van Hattum en Blankevoort als Management Trainee. Omdat hij hier het beste gevoel had en graag aan de slag wilde bij een grote aannemer op het gebied van infrastructuur. Inmiddels heeft hij de nodige ervaring opgedaan. Hoe hij invulling gaf aan zijn Management Traineeship lees je hieronder.

Van de schoolbanken naar de praktijk

Het theoretische onderwijs van de TU Delft was een groot verschil met de praktijk, zeker aangezien ik in mijn eerste periode begon als uitvoerder. Als uitvoerder heb je hele andere kennis en kwaliteiten nodig dan de kennis die je tijdens colleges krijgt aangeleerd. Al kon ik dit gemis compenseren door goede begeleiding, veel vragen te stellen en het inzetten van mensen die de kennis wel hebben.

Het hele bedrijf door in 2 jaar tijd

In een periode van 1,5 jaar werkte ik al aan drie grote, integrale projecten (Isala Delta, Rotterdamsebaan en VolkerTunnel Delft) en tenders die in de vestiging Papendrecht werden uitgewerkt. Dit in diverse rollen, zoals: uitvoerder, werkvoorbereider, calculator en assistent-manager projectbeheersing. Dit was in verschillende fases van de projecten. Natuurlijk weet ik nog lang niet alles, maar door de diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden heb ik in een korte tijd heel veel kunnen zien en leren. Mooi hieraan is dat je de bagage van het ene project gelijk weer kunt gebruiken voor het volgende project.  Mijn meest waardevolle leerervaringen tot nu toe is het motto “Stick to the plan”. Niet zomaar afwijken van wat er bedacht is en, indien nodig,  eerst een moment nemen om een nieuw plan te maken. Daarnaast heb ik geleerd dat het belangrijk is om de verantwoordelijkheden te neer te leggen waar deze horen. Ik ben altijd bereid om iemand te helpen, maar heb wel geleerd dat ik niet het werk van een ander moet gaan doen.

© Marina Kemp -portret -VolkerWessels 0018.jpg
Thomas Hustinx

Waarom Van Hattum en Blankevoort?

Na een lange zoektocht heb ik besloten dat ik bij een grote aannemer in de infrastructuur aan de slag wilde. Uiteindelijk heb ik weloverwogen gekozen voor het bedrijf waar ik het beste gevoel bij had,:Van Hattum en Blankervoort. Je krijgt hier de kans om je eigen programma samen te stellen, jij bedenkt in overleg met je leidinggevende en mentor wat je wilt doen en vervolgens regel je dat je dat gaat doen. Hierin word je intensief begeleid door je leidinggevende, een mentor uit het MT, een begeleider per periode en alle collega’s om je heen. Vanaf het begin af aan kreeg ik het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om taken op te pakken en uit te voeren. Voor mij is het traineeship een versneld ontwikkeltraject binnen de aannemerij geweest en een springplank binnen het bedrijf.

Wat mij verder enorm aanspreekt is dat je binnen een team opereert dat hard en met een lach werkt. Daarnaast spreekt de samenstelling van specialisten en generalisten in de teams mij aan, omdat zij over de grenzen kijken van hun eigen werkzaamheden. 

Het vervolg

De inhoudelijke kennis die ik heb opgedaan wil ik graag inzetten op managementfunctie binnen een project. Momenteel ambieer ik om in de toekomst projectleider te zijn op een van onze mooie projecten en hier samen met collega’s een mooi, degelijk project op te leveren. Tijdens mijn huidige functie als senior werkvoorbereider leg ik hiervoor een goede basis. 

Meer informatie over het traineeship