icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq

Laat je inspireren door (voormalig) trainees!

Wij snappen dat je eerste baan een belangrijke stap in de rest van je loopbaan. Weet jij nog niet precies wat je zoekt? Of wil jij je eerst nog verbreden? Dan is ons Management Traineeship of Technisch Traineeship misschien iets voor jou. We hebben veel uitdagende vacatures om jouw carrière een vliegende start te geven! Benieuwd hoe een traineeship verloopt? Laat je inspireren door onze (voormalig) trainees.

Bas van Loenen
Bas van Loenen

Bas van Loenen: Talent met Toekomst

In 2011-2012 volgde Bas ons traineeship en ontwikkelde hij zich tot BIM-expert (Building Information Model) bij VolkerInfra (voorheen Volker InfraDesign.Tijdens het gala van de Nederlandse Bouw ontving Bas de award voor 'Talent met Toekomst' voor zijn bijdrage in het project A4 Delft-Schiedam: de doorontwikkeling en implementatie van BIM en digitale innovatie. Bas is volgens de jury duidelijk iemand die voor de troepen uitloopt en mensen meekrijgt in de vaart der volkeren "Knap werk om theorie in de praktijk te krijgen."

Bas wisselde naar aanleiding van zijn award met Maxime Verhagen van gedachten over innovaties en vernieuwing in de bouw. 
Lees hier het artikel dat BouwendNL hierover schreef.

 Inmiddels is Bas werkzaam bij VolkerWessels Infra Competence Center (VWICC) als Afdelingshoofd Informatiemanagement.

Robbert
Robbert Riep

Robbert Riep: Werken in de Champions League

Als je vroeg en voorbereid op een carrièrebeurs verschijnt, heb je een mentaliteit die bij VolkerWessels past. Wie zelfstandig, ondernemend en intiatiefrijk is, krijgt binnen dit concern ruimte en kansen. Zelf ontdekte ik tijdens een traineeship bij Van Hattum en Blankevoort (civiel bouwbedrijf van VolkerWessels) wat ik echt leuk vind. Het traineeship is een snelkookpan. Ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering waren de onderdelen in mijn traineeship. Je leert in korte tijd veel mensen en rollen kennen en anticiperen op de verwachtingen van de verschillende disciplines. Persoonlijk ben ik het best op het breukvlak van organisatorische en technische diepgang. Mensen en disciplines verbinden. Mijn ambitie? Eerst in de ontwerp- of projectleiding en als ik daar uitgeleerd ben, het Management Team van Van Hattum en Blankevoort en nog verder doorgroeien. Dat is geen arrogantie. Puur een uitdaging voor mezelf om het hoogste te bereiken.

Nienke Groenewegen- Rotterdamse Baan
Nienke Groenewegen

Nienke Groenewegen: Een blijvend uitdagende en leerzame omgeving

Ik zocht een jong en enthousiast bedrijf, waarbinnen ik de mogelijkheid zou krijgen om te leren en te groeien. Zo kwam ik uit bij Van Hattum en Blankevoort, die mij de kans bood een traineeship te volgen, zodat ik de verschillende facetten van het werk en het bedrijf kon ontdekken.

Mijn start was bij de werkvoorbereiding van het aquaduct van het SAAone project, waar ik aansluitend ook in de uitvoering heb gezeten. Vervolgens ben ik van een groot landelijk project, naar de regio gegaan, om daar de wereld van het tenderen en het calculeren te ontdekken. Van Hattum en Blankevoort heeft me op die manier verschillende functies op verschillende schaalgroottes kunnen bieden, hetgeen voor mij erg leerzaam was maar tevens ook leuk en inspirerend. Inmiddels werk ik als tenderstrateeg en ben ik nog niet uitgeleerd. Ik hoop mezelf nog lang verder te ontwikkelen binnen deze blijvend uitdagende en leerzame omgeving. Het traineeship kan ik dan ook alle ambitieuze starters op de arbeidsmarkt van harte aanbevelen.

Maarten Bambacht
Maarten Bambacht

Maarten Bambacht: Van Hattum en Blankevoort past bij mijn ambities en verwachtingen

De studie Civiele Techniek was gelukkig een makkelijke keuze omdat ik al van jongs af aan geïnteresseerd ben in dit vakgebied. Toen ik klaar was met de bachelor heb ik gekozen voor de specialisatie Geo-Engineering. Tijdens de master was ik steeds meer bezig met wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Wilde ik bij een aannemer gaan werken of juist een ingenieursbureau? Om dit voor mezelf te bepalen, heb ik twee stages gedaan. Een stage bij Volker Staal en Funderingen  op het project A4all en een stage bij Witteveen+Bos. Na deze stages was de keuze gemaakt, ik wilde zonder twijfel bij een civiele aannemer werken! Tijdens mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat goed past bij mijn ambities en verwachtingen. Zo ben ik terecht gekomen bij Van Hattum en Blankevoort, die mij de kans bood aan het traineeship deel te nemen. Een gelukkige keuze want na mijn traineeship ben ik gebleven en werk ik nog steeds bij het bedrijf als Hoofd Bedrijfsbureau bij de vestiging in Papendrecht. Hopelijk niet mijn laatste stap die ik binnen dit mooie bedrijf maak, want ik wil graag verder doorgroeien. Van Hattum en Blankevoort stimuleert en faciliteert dat waar mogelijk en daar ben ik heel blij mee.