icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

CO2-Prestatieladder

CO2-reductie staat bij Van Hattum en Blankevoort hoog op de agenda. We beseffen dat onze projecten en bedrijfsvoering van invloed zijn op de leefomgeving. Maar besef alleen is niet voldoende. Het gaat erom hoe we die CO2-reductie waarmaken.  

Verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties

Bij Van Hattum en Blankevoort nemen we onze verantwoording voor toekomstige generaties. We dringen energieverbruik terug en zijn actief bezig met de reductie van onze CO2 uitstoot. Onze ambities sluiten naadloos aan op het Corporate Social Responsability-beleid van VolkerWessels en komen tot uiting in het ‘CO2- Bewust' certificaat niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Deze positie houden wij al enkele jaren vast door een inspanning te leveren op de plaatsen waar het er echt toe doet. Uit audits is gebleken dat een groot deel van onze uitstoot wordt veroorzaakt door brandstofverbruik op projecten. Een groot aantal maatregelen om de uitstoot te reduceren is in de praktijk getest en de succesvolle maatregelen zijn opgenomen in het bedrijfsbeleid. Dit beleid wordt continu verbeterd op basis van onze praktijkervaringen. Daarnaast houden wij ons bezig met verschillende initiatieven in de keten om ook samen met onze partners een verdere CO2 reductie te realiseren.

Doelstellingen en initiatieven

Wat is onze huidige CO2 footprint? Welke doelstellingen heeft Van Hattum en Blankevoort zichzelf gesteld? Welke maatregelen nemen we om deze reductiedoelstellingen waar te maken? Je vindt alle informatie hier. Heb je andere vragen over ons CO2managementsysteem of onze ambities? Neem dan gerust contact met ons op.

Inzicht

Wat was onze CO2 footprint in het basisjaar 2010? Hoeveel bedroeg de CO2 reductie in de jaren daarna en hoe staan we er bij Van Hattum en Blankevoort momenteel voor? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hier in de CO2 footprints en periodieke rapportages.

Communicatie

Wat zijn onze doelstellingen en welke resultaten hebben we behaald? Van Hattum en Blankevoort communiceert daar transparant over met alle stakeholders: Opdrachtgevers, collega-bedrijven, onderaannemers, leveranciers, omwonenden, overheden en NGO's. In ons communicatieplan benoemen we de verschillende communicatievormen.

Initiatieven

Bij Van Hattum en Blankevoort nemen we onze verantwoording voor toekomstige generaties en dringen we ons energieverbruik en onze CO2 uitstoot terug. In samenwerking met onze keten ontwikkelden en ontwikkelen we hiervoor een groot aantal initiatieven. Van het gebruik van groene aggregaten op onze duurzame bouwplaatsen tot en met het bouwen en ontwikkelen van het circulair viaduct, Van Hattum en Blankevoort is betrokken.

Documenten CO2-prestatieladder