icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 april 2019

50 kinderen uit Vianen bedenken infrastructuur van de toekomst

Zo'n 50 basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 waren woensdagmiddag 3 april te gast bij Van Hattum en Blankevoort en VolkerInfra in het FutureLab. Tijdens de jaarlijkse Roefeldag in Vianen brainstormden de kinderen over de infrastructuur van de toekomst en werkten hiervan hun zelfbedachte prototypes uit. 

Wegen van glas en auto's die magnetisch voortbewegen

Na een korte introductie over Van Hattum en Blankevoort en VolkerInfra door Niek Ridderbos, gingen de kinderen onder leiding van doctor innovator Martinus van de Ruitenbeek, zelf aan de slag in het FutureLab. De kinderen brainstormden over de toekomst van infrastructuur (wegen, bruggen en kanalen) en bedachten hoe deze er over 20 jaar uit ziet. Ze beantwoorden de vraag of we dan nog steeds in auto's rijden, of dat we bijvoorbeeld robots heen en weer laten rijden?

Nadat de kinderen hun idee hierover hadden uitgewerkt op papier, maakten ze eigenhandig een prototype van hun uitvinding. Wegen van glas, lopende banden, vissen die CO2 ‘opeten’, auto’s die magnetisch voortbewegen of zweven door de lucht, al deze ingenieuze ideeën en nog veel meer uitvindingen kwamen voorbij. Het meest innovatieve plan wordt beoordeeld door een vakjury van experts van Van Hattum en Blankevoort en VolkerInfra. 

Sfeerimpressie Roefeldag

Benieuwd hoe de middag eruit zag en hoe de kinderen te werk gingen? Bekijk hier de foto’s!

Over de Roefeldag

Roefelen is Vlaams en het betekent ontdekken of snuffelen.Tijdens deze dag kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen uit Vianen actief kennismaken met beroepen en werkzaamheden bij verschillende bedrijven, winkels en organisaties in Vianen. 

Lees er hier meer over.