icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 maart 2022

Afronding werkzaamheden RWZI Gieten

In december vorig jaar is Van Hattum en Blankevoort begonnen met werkzaamheden aan de betontank van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Gieten.

Betonwerk

In opdracht van ELIQUO heeft Van Hattum al het betonwerk dat aangepast moest worden voor het plaatsen van een fosfaatverwijderingsinstallatie, verzorgd. Uniek aan dit project is dat hier de eerste zuiveringsinstallatie met doekfiltratie in Nederland wordt gerealiseerd. De installatie zorgt ervoor dat het gezuiverde rioolwater fors minder fosfaat bevat waardoor de waterkwaliteit sterk verbetert.

De bestaande chloorcontacttank, kan met de nodige aanpassingen, worden hergebruikt. Van Hattum en Blankevoort heeft hiervoor de binnenwanden van de betontank grotendeels verwijderd en een nieuwe binnenwand aangebracht. Hierdoor is de tank nu opgedeeld in een “natte” ruimte en een “droge” ruimte. Om al deze aanpassingen te kunnen uitvoeren moest deze tank tijdelijk buiten gebruik genomen worden en het water, dat normaliter door deze tank heen liep, worden omgeleid. Hiervoor is een tijdelijke stalen by-pass leiding door de tank aangebracht.

Afronding

Inmiddels is dit project in de afrondende fase. Momenteel worden de filters aangebracht in de tank. In het najaar van 2022 wordt de nieuwe zuiveringsinstallatie in gebruik genomen.