icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 18 december 2012

Bouw First Rotterdam gestart

Wethouder Hamit Karakus heeft het startsein gegeven voor de bouw van FIRST Rotterdam. Deze woon, werk en winkeltoren wordt dé blikvanger van Rotterdam Central District.

Betrokkenen

De bouw is in handen van VolkerWessels bedrijven Boele & van Eesteren en Wessels Zeist. FIRST Rotterdam CV, het ontwikkelconsortium Maarsen Groep uit Amsterdam en MAB Development uit Den Haag zijn de ontwikkelaars. Met het project is een totale investering gemoeid van zo'n 80 miljoen euro.
Plattegrond

Duurzaam

FIRST Rotterdam heeft het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Excellent ontvangen voor het ontwerp van dit project. Dit certificaat is in nauwe samenwerking met de huurders behaald. Het ontwerp van FIRST is van Architekten CIE. De hoogwaardige en tijdloze architectuur past goed bij de ambities van het prestigieuze Rotterdam Central District om hét de portal naar Europa te zijn. Belangrijk onderdeel hierin is het centraal station dat uitgroeit tot een ov-terminal op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Hier komen samen de HSL, Randstadrail, trein, metro, bus, tram en taxi.