icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 14 december 2010

Duurzaam inkopen in de (groene) etalage

Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels, werkt actief aan het reduceren van haar energieverbruik en CO2-uitstoot, maar ook afvalreductie is een speerpunt. We doen dit samen met de Stichting Natuur & Milieu, die hiervoor een "groene etalage" inrichtte.

Stichting Natuur & Milieu
Het ingezette beleid leidt onder meer tot initiatieven als "De EnergieBewuste Bouwplaats" en "Groen Beton". Dat de Stichting Natuur & Milieu hier ook iets mee heeft, mag duidelijk zijn. Reden om de koppen bij elkaar te steken.

Toeleveranciers

Omdat Van Hattum en Blankevoort een groot deel van haar omzet inkoopt bereiken we onze reductiedoelstellingen alleen samen met onze toeleveranciers. Een eerste stap is al gezet. We vroegen onze belangrijkste aanbieders om hun CO2-footprint om zo meer inzicht krijgen. Mede op basis hiervan zetten we nu concrete acties uitgezet, waarbij we ons richten op de in te kopen betonmortel en het in te schakelen transport.

Groene Etalage

Actief de keten hierbij betrekken betekent ook actief je ervaringen delen. Samen met de Stichting Natuur & Milieu gaan we kijken of we onze duurzame innovaties in de etalage kunnen zetten: een groene etalage voor inkopers. Om zo onze aanbieders maar ook onze opdrachtgevers te wijzen op de kansen die hier liggen.

Vervolg

Over de verdere invulling, o.a. via internet, wordt momenteel nader gesproken. Dit doen we in overleg met VolkerWessels omdat we bij onze zustermaatschappijen ook het nodige inkopen. En vice versa.
Hans  Berkien
Hans Berkien
BPM
T 0348-435155
Contact Hans Berkien