HomeOver onsNieuws Financial Close Poject SAA-A1/A6

Financial Close Poject SAA-A1/A6

Actueel

Financial Close is bereikt voor het DBFM project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef, onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).
SAA One logo

Banken

De financieringsovereenkomsten zijn getekend, waarmee de aanbesteding van het contract tussen Rijkswaterstaat en SAAone voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van de weguitbreiding A1/A6 succesvol is afgerond. 

De financiering omvat lange termijn faciliteiten en kortlopende faciliteiten ter overbrugging van de inbreng van het eigen vermogen en de mijlpaalbetaling na oplevering. De financiering is verstrekt middels een clubdeal door een groep van acht commerciële banken bestaande uit de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, KfW Ipex-Bank, Landesbank Baden-Württemberg, Nord/LB Covered Finance Bank, Sumito Mitsui Banking Corporation, Unicredit Bank, Helaba Landesbank Hessen-Thüringen en Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, tezamen met de Europese Investeringsbank.

Consortium SAAone

Het project bereikte op 12 december 2012 Contract Close tussen opdrachtgever Rijkswaterstaat en het winnende consortium SAAone. Het DBFM-contract heeft een nominale waarde van ruim € 1 miljard en een looptijd van circa 30 jaar. Het consortium SAAone bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF. Met het bereiken van Financial Close heeft SAAone de financiering gereed om eind 2013 met de werkzaamheden te starten.
A1/A6

Vlotte financiering

De Financial Close is gerealiseerd binnen 4 maanden nadat SAAone door Rijkswaterstaat als geselecteerde inschrijver is aangewezen. Zelfs in de huidige volatiele financiële markten is het SAAone gelukt om een significant volume bankfaciliteiten met een zeer lange looptijd af te sluiten. De sterke financiële positie van de vier aandeelhouders van SAAone hebben aan dit succes bijgedragen.

Advies en ondersteuning

De financiële adviseur van SAAone was Crédit Agricole Corporate and Investment Bank. Juridische adviseurs waren Houthoff Buruma en White & Case, Deloitte was adviseur tax en accounting en PKF was model auditor. De banken zijn bijgestaan door juridisch adviseur Linklaters (waarbij de Europese Investeringsbank (EIB) geadviseerd werd door Norton Rose). Technisch adviseur was Infrata en verzekeringsadviseur JLT.

Schiphol - Amsterdam - Almere

Het project SAA-A1/A6 Diemen - Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de (drukke) snelwegen op dit traject. Hierdoor blijft de regio bereikbaar. Tegelijkertijd verbetert Rijkswaterstaat de leefbaarheid langs de snelwegen. De werkzaamheden duren tot 2020.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels tekent SAAone contract

Actueel

De overeenkomst tussen Rijkswaterstaat en het SAAone consortium is officieel getekend. Het DBFM-contract (design, build,...

Internationale PPS-prijs voor SAAone

Actueel | Financieel

Het project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef van de combinatie SAAOne is door Project Finance International als...

VolkerWessels voert in consortium omvangrijk Nederlands infrastructuurcontract uit

Actueel

Heden heeft opdrachtgever Rijkswaterstaat bekend gemaakt voornemens te zijn het eerste DBFM [1] contract binnen het...

+