icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 14 december 2012

Hoe verduurzaam je de betonketen?

Tijdens de betondag op 19 november ondertekende Jil Ligterink, mede namens VolkerWessels, het programma Green Deal Concreet 1.0. Hierin staan 10 concrete afspraken om de betonsector verder te verduurzamen.

Betonketen Woerden

Om dit te vertalen naar de dagelijkse praktijk oriënteert Van Hattum en Blankevoort zich op deelname aan lokale betonketens, waaronder die in Woerden.  Op 13 December waren wij gastheer voor de tweede bijeenkomst van het netwerk Betonketen Woerden, ondersteund door adviesbureau de Kok en Partners. Het netwerk bestaat uit leveranciers, aannemers en opdrachtgevers.

Inhoudelijk

Na ontvangst en een algemene inleiding over ons bedrijf, onze duurzaamheidsaanpak en reductiedoelstellingen lichtte Woningbouwvereniging GroenWest een toelichting toe hoe zij hergebruik van betongranulaat in hun bestekken verwerken. Vervolgensstond onze specialist materiaaltechnologie, Jos Kronemeijer, stil bij de diverse duurzaamheidsaspecten van beton. De CO2-footprint en wat wij doen om deze omlaag te brengen, zoals HyMoCo. Tot slot nam Jan Beukers, manager duurzaam grondstoffenbeheer bij VolkerWessels, het woord. over Zero Waste. Over duurzaam grondstoffenbeheer, 100% hergebruik van afvalstoffen in de toekomst en het nieuwe duurzaamheidslabel BREEAM Infra.

 

Met de afspraak om op basis van hetgeen is besproken vast te stellen welke doelstellingen gehaald moeten gaan worden namen de deelnemers afscheid. Wordt vervolgd.

Meer weten...