icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 december 2017

Meebouwen aan nieuwe tankterminal

De bouw van een kade voor de nieuwe tankterminal voor HES International in Rotterdam is officieel gegund aan een combinatie van Koninklijke VolkerWessels onderneming Van Hattum en Blankevoort, Boskalis en TBI-onderneming Mobilis. Het gaat om een investering van meer dan €100 miljoen euro.

Luchtfoto AI

27 hectare

De opslagterminal geeft HES de mogelijkheid om olieproducten op- en over te slaan. Er wordt daarbij voldaan aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Op het terrein van 27 hectare komen 52 tanks met een capaciteit van zo'n 1,3 miljoen kubieke meter. Ook wordt er een kade aangelegd waar zelfs de grootste zeetankschepen kunnen aanmeren.

90 miljoen ton

De afgelopen jaren is de overslag van olieproducten in Rotterdam sterk toegenomen. In 20 jaar tijd is het volume bijna vervijfvoudigd tot ongeveer 90 miljoen ton. Hier liggen onder andere de toenemende wereldwijde handel in olieproducten en verschillen tussen vraag en aanbod van olieproducten op de diverse continenten aan ten grondslag.De HES Tank Terminal moet de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam verder versterken.

Feiten & cijfers

Het project omvat onder andere:

  • 1200 meter deep sea kademuur;
  • 1100 meter binnenvaart kademuur;
  • 350 meter steiger met 4 ligplaatsen;
  • Bagger- en grondwerkzaamheden;
  • Aansluiting van de nieuwe kade op de bestaande kade;
  • Oever en bodembeschermingen.

 

De bouw begint naar verwachting begin volgend jaar, eind 2019 moet het werk voltooid zijn.