icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 20 november 2012

Nominatie A2 Hooggelegen voor Bouwpluim 2013

Op maandag 19 november maakte juryvoorzitter Elco Brinkman de nominaties bekend voor de derde editie van de Nederlandse Bouwpluim. De jury waardeert de wijze waarop het project A2 Hooggelegen zich manifesteerde als leerproject voor de bouw in z'n totaliteit.

Projectteam Trajectum Novum (bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Vialis, Mourik Groot Ammers, enBoskalis) is innovatief in het werkproces, de organisatie en procedures. De snelle wijze van trechteren heeft vorm gekregen in een heel goed alliantiecontract, met aandacht voor de omgeving. De jury is erg te spreken over de flexibele werkwijze en de proactieve omgang  met de wensen vanuit de omgeving. De sleutel tot een succesvolle samenwerking was onder andere de persoonlijke selectie van teamleden op basis van competenties voor samenwerken. Samenwerkingsbeginselen bleken ook hier succesvol.

 

De jury benoemde in totaal acht genomineerden; drie in de categorie Burger- en Utiliteitsbouw, drie in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw en twee in de categorie Jong Talent. De genomineerden moeten nog even in spanning afwachten. De winnaars worden 6 februari 2013 gepresenteerd tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.