HomeOver onsNieuws Schultz zet zandtransport in beweging

Schultz zet zandtransport in beweging

Actueel | Persberichten

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag de eerste vrachtwagen met zand op pad gestuurd voor de wegverbreding van de A1 en A6 tussen Diemen en Almere. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie SAAone (VolkerWessels, Boskalis en HOCHTIEF, DIF).

SAA One logo
De wegen worden over een lengte van 23 km verbreed met meerdere rijstroken. Er worden in totaal 60 nieuwe kunstwerken gebouwd, waaronder een tweede Hollandse brug, een flyover en een aquaduct van 65 meter breed bij de Vecht; het breedste aquaduct van Europa.

Grootste wegenproject

Het project A1/A6 is na de start van de werkzaamheden aan de A10 Oost/A1 Diemen het tweede deelproject van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) dat van start gaat. Dit grootste wegenproject van de laatste jaren heeft tot doel de bereikbaarheid en de leefbaarheid in de regio rond Amsterdam te vergroten. Met het project is in totaal 910 miljoen euro gemoeid. Volgens planning is het project in 2020 gereed.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels tekent SAAone contract

Actueel

De overeenkomst tussen Rijkswaterstaat en het SAAone consortium is officieel getekend. Het DBFM-contract (design, build,...

Bedrijven

+