icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 13 juni 2013

Studenten strijden in bruggenbouw

Als onderdeel van de eindopdracht kregen studenten Civiele Bouw aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen de opdracht om in twee teams op het strand in Scheveningen ieder een brug te bouwen met behulp van Peri-bekistingsmateriaal.

Vanuit Van Hattum en Blankevoort deden Bas Mutsaers en Rienk Steenkamp mee aan de eindopdracht in twee verschillende teams. De studenten moesten de volledige aanbesteding doen voor bruggen van PERI materiaal. Het ging o.a. om het ontwerp en de berekeningen van de brug. Aan het ontwerp werden verschillende eisen gesteld door de opdrachtgever.

Technische eisen

De brug moest geschikt zijn voor een bovenbelasting van 6kN, de vrije overspanning was 2 maal 5000mm en de totale lengte moest minimaal 16000mm zijn. Het profiel van vrije ruimte onder het brugdek was minimaal 3000mm x 1500mm. Aan de hand van de ingeleverde aanbestedingsdocumenten werden EMVI scores toegekend en de einduitslag werd bepaald door de prijs op de begroting min de EMVI scores.

 

Directeur Jil Ligterink van Van Hattum en Blankevoort reikte samen met Peter Paul van de Kaaij van Civilion de prijzen uit aan het winnende team.