icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 21 december 2011

Studenten TU Twente bezoeken Combiplan Nijverdal

Kennismaken met de praktijk, dat was het doel van het bezoek aan Combiplan Nijverdal. Dertig studenten gingen in op de uitnodiging van VolkerWessels en Van Hattum en Blankevoort om te zien hoe het er bij dit project in de praktijk aan toe gaat.

Studenten TU Nijverdal

Op maandag 12 december was de studievereniging ConcepT van de TU Twente te gast bij Combiplan Nijverdal. Combinatie Leo ten Brinke, Van Hattum en Blankevoort en Hegeman, voert samen met KWS Infra en Vialis het project in opdracht van Rijkswaterstaat uit. Van Hattum en Blankevoort is binnen de combinatie verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de combitunnel.

Rijkswaterstaat gaf allereerst een algemene uitleg over Combiplan Nijverdal. Vervolgens presenteerde Remco Burgers, Constructeur van Van Hattum en Blankevoort, het technische gedeelte van het project. Na het beantwoorden van alle vragen konden de studenten het project van dichtbij bekijken.

 

Door het hoog aantal rondleidingen op het project heeft projectleider Leonard van der Vorm ervoor gezorgd dat er een hoog platform op het project staat. Zo kunnen geïnteresseerden op een veilige manier het project bekijken. Uiteraard maakten de studenten van TU Twente hier ook dankbaar gebruik van.

 

Na afloop van het bezoek aan het bouwterrein was er de mogelijkheid om met elkaar terug te blikken op het project. Met de bus vertrokken de studenten weer terug naar TU Twente met een ‘rugzak' vol praktijkkennis.