icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 02 april 2013

Talentstad Zwolle ontdekt de bouw

VMBO leerlingen van Talentstad uit Zwolle maakten 28 maart kennis de bouw. Op het project Combiplan Nijverdal liet Marco Bruinzeel, projectleider bij Van Hattum en Blankevoort, hen zien wat er allemaal bij de bouw van de tunnel komt kijken.    

Werken in de bouw biedt veel uitdagingen

Dat de leerlingen wat opgestoken hebben over de bouw blijkt wel uit het verslag dat we ontvingen. Enkele citaten:

  • We kregen ook uitleg over de functies binnen het bedrijf. Wat doet bijvoorbeeld een calculator of een werkvoorbereider? 
  • De tunnel is per 30 meter beton gestort. Na deze 30 meter kwam de volgende 30 meter. Om een goede waterdichte verbinding te krijgen word er een stalen plaat ingestort die aan rubberen slabben vastzit. Op deze manier is alles waterdicht.
  • Zo was er een vraag als: hoeveel kuub beton moest er besteld worden? Of wie is er allemaal betrokken bij het project. We hadden ook een tekening voor ons waarop we moesten aangeven waar de kranen stonden, zodoende wisten we meteen hoeveel kranen er stonden.
  • Het was leuk en leerzaam. Ik sta ervan te kijken wat er allemaal bij komt kijken bij zo`n project.

Instroomcampagne Zie Civiel

De Vakgroep Civiele Betonbouw (VCB) van Bouwend Nederland introduceerde begin 2013 de instroomcampagne 'Zie Civiel: ontdek het op een civiel bouwproject'. De campagne biedt het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om groepen scholieren die de keuzerichting nog moeten bepalen; VMBO, ROC (Bouw en Techniek), HAVO 4 of VWO 5 aan te melden voor een projectbezoek. Doel is deze scholieren te interesseren in (civiele) techniek.

 

Van Hattum en Blankevoort vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor de (civiele) techniek. Daarom hebben we enkele jonge medewerkers tot ambassadeur benoemd van deze campagne. Zij begeleiden de scholieren bij een projectbezoek.

 

Zie Civiel