icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 02 maart 2011

Voortzetting CO2-reductie

Na het behalen van het CO2-reductiecertificaat - niveau 5 gaat Van Hattum en Blankevoort vol door met initiatieven om energie te reduceren. Zo beproefden we de electische auto "Think".

110302 Thinq1

Medewerkers

In de week van 14 tot 18 februari werd de electische auto "Think" beproefd, met als doel de praktische invulling van het electrisch rijden te testen. Medewerkers kregen de gelegenheid om de auto te testen en vervolgens gevraagd hun ervaringen te delen. Een bloemlezing uit de reacties:

  • "Elektrisch rijdenis een ontwikkeling waarop we willen inhaken en ermee doorgaan. Zakelijke kansenzijn erop VolkerWessels niveau, maar ook privé zijn er mogelijkheden, zeker als de auto ook nog op groene stroom rijdt."
  • "De actieradius van een electrische auto beperkt de inzet. In de stad voor een korte rit geen probleem, een fel karretje en ook makkelijk te parkeren, maar op de snelweg toch even wennen. 
    Het is ook wennen om de vertrouwde leasebak los te laten. Maar de keuzemogelijkheden, zeker ook hybride, worden steeds groter. De combinatie met een grotere conventionele auto voor specifieke situaties (grotere afstanden, vakantie) maakt toepassing als lease-auto mogelijk haalbaarder.
    Dit geldt ook op en rondom onze projecten mits we hem niet als terreinwagen nodig hebben..."

Leerpunten en vervolg

Belangrijke leerpunten uit deze proef zijn dat we nog het nodige moeten organiseren om electrisch rijden mogelijk te maken. Zo moet het mogelijk gemaakt worden om bij de verschillende kantoren de elektrische auto's op te laden.

We gaan zeker door met het bestuderen van, en oefenen met electrisch vervoer. Op de projecten, als leaseauto, maar ook dichter bij huis. Zo nemen we in maart deel aan een proef met electrische fietsen in Woerden en omgeving.

De think werd voor deze proef ter beschikking gesteld door fabrikant leverancier Elmonet.

Meer weten...