icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 maart 2022

Project Universiteitsbibliotheek UvA winnaar Best Practice Digital Award categorie ’Uitvoering’

Deze week is de Best Practice Digital Award Uitvoering van de VolkerWessels divisie Infrastructuur uitgereikt. Winnaar van deze award is het project Universiteitsbibliotheek UvA van Van Hattum en Blankevoort. Het juryrapport van Infra NL is lovend over de inzet van 3D-BIM op het project samen met de ketenpartners.

Digital Award 2.jpg

Beoordeling van de jury

Door middel van inzet van Virtual Reality en de BIM-container is er een optimaal ontwerp en uitvoeringsmethodiek bepaald voor ondersteuningsconstructies en wapening. De inzet was een aanvulling op de traditionele tekeningen en heeft gezorgd voor een betere samenwerking van het uitvoeringsteam en beter begrip van diverse lastige technische onderdelen. Extra aandacht vraagt de jury op het feit dat het projectteam in staat is geweest om geheel zelfstandig te kijken hoe digitalisering gebruikt kan worden voor het behalen van de projectdoelen en het voorkomen van faalkosten. De voorbeeldfunctie die dit project nu heeft, is iets om trots op te zijn.   

Digital Award 3.jpg

“Vanuit het niets, heel veel van gemaakt"

De award is in ontvangst genomen door het projectteam: Christopher Broek, Barbara Schlömmer, Lucas Kwakkenbos, Paul Bakker en Paul Beljaars. Stuk voor stuk zijn zij enthousiast over de inzet van 3D-BIM op het project  
Christoper Broek heeft onder andere de voormannen enthousiast gemaakt voor de inzet- en het gebruik van de BIM container. Dat enthousiasme was al snel aangewakkerd en er werd volop meegedacht over nieuwe en aanvullende ideeën hiervoor. 
“We zijn gewoon begonnen”, geeft Lucas Kwakkenbos, hoofduitvoerder, aan. Er is een TV in de container geplaatst, vervolgens een computer. Zo is dat steeds verder uitgebreid. Het resultaat is dan ook dat er heel veel van gemaakt is waarbij het voornaamste is dat de BIM-container ontwerp en uitvoering dichter bij elkaar heeft gebracht.  

Volker Infra NL legt de lat hoog als het gaat om digitalisering. Niet voor niets is als doel gesteld om digitaal toonaangevend te zijn in 2024.  Om die uitdaging aan te gaan is de ‘Best Practice Digital Award’ in het leven geroepen, als wisselbokaal. Hiermee worden projecten en mensen in het zonnetje gezet als ze toonaangevend zijn  op digitaal gebied. Er zijn vier categorieën waarin de award kan worden uitgereikt: 1. Ontwerp en voorbereiding 2. Geodesie 3. Asset management 4. Uitvoering. Alle projecten in de divisie ‘Infrastructuur’ maken kans op één van de awards.