icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 11 juni 2013

Van Hattum en Blankevoort en gemeente Woerden investeren in elektrisch rijden

Op 11 juni stelde wethouder Duindam van duurzaamheid bij de gemeente Woerden, de tweede openbare elektrische laadpaal op het bedrijventerrein Middelland in werking. De laadpaal is mede mogelijk gemaakt door Van Hattum en Blankevoort.

De heren Duindam en Geernaart bij de laadpaal

Elektrische ambitie

Gemeente Woerden en Van Hattum en Blankevoort spannen zich in om elektrisch rijden te bevorderen en daarmee de uitstoot van CO2 te reduceren. Sinds 2011 plaatst de gemeente Woerden laadpalen in haar gemeente. Op het bedrijventerrein Middelland konden elektrische rijders tot voor kort alleen terecht bij Van Hattum en Blankevoort. In de praktijk voelden elektrische rijders zich bezwaard om op een particuliere parkeerplaats te parkeren. Vanaf nu kan dit dus ook op een openbare parkeerplaats aan de Korenmolenlaan tegenover huisnummer 4.

 

Beter Bereikbaar Woerden

Het initiatief is ontstaan vanuit Beter Bereikbaar Woerden, een collectieve inspanning van de gemeente en lokale ondernemers om de mobiliteit in en om Woerden te verbeteren.

Gemeente Woerden

Om de leefbaarheid van gemeente Woerden in de toekomst te kunnen blijven garanderen, zet het college van B&W sterk in op duurzame toepassingen en oplossingen. Wethouder Bob Duindam van milieu en duurzaamheid: "Eén van onze speerpunten is het stimuleren van initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit, zoals het elektrisch rijden. Met het plaatsen van de oplaadpunten willen we een eventuele belemmering voor Woerdenaren wegnemen om over te stappen op elektrisch rijden.'

Maatschappelijk Verantwoord

Van Hattum en Blankevoort wil als één van de grotere werkgevers in Woerden het goede voorbeeld geven richting haar omgeving en werknemers. Zij neemt hiervoor initiatieven op het gebied van CO2-reductie, het verbeteren van de leefomgeving van haar projecten en kantoren, recycling van (bouw)afval, en veiligheid.