icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 september 2018

Van Hattum en Blankevoort op trede 4 van Veiligheidsladder

Donderdag 6 september reikte Maya de Jong van het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) het officiële certificaat uit voor het behalen van trede 4 van de veiligheidsladder. Directeur van Van Hattum en Blankevoort, Wilfrith van der Meer, nam het certificaat op project parkeergarage The View in Rotterdam in ontvangst.

Trede 4 certificaat

Zowel op de kantoren als op de projecten laat Van Hattum en Blankevoort (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) een duidelijk veiligheidsgedrag zien, de daily stands worden consequent toegepast en er is een indrukwekkende stijging van het aantal gemelde onveilige situaties. Van Hattum en Blankevoort behaalde voor de zomer met glans trede 4 van de veiligheidsladder en heeft hiermee een proactieve veiligheidscultuur.

 

Taco Buissant des Amorie, Nederlands Certificatie Instituut: Een flinke stap voorwaarts in de uitvoering met ondersteuning van een betrokken directie, nu de uitdaging om het vast te houden.

Veiligheid in de vezels van het bedrijf

Met deze plek op de ladder laat het aannemersbedrijf zien dat veiligheid een hoge prioriteit heeft en het in alle vezels van het bedrijf zit. Actief meedenken over veiligheid en leren van onveilige situaties. Met het veiligheidsprogramma WAVE wordt continu geïnvesteerd in verhoging van het veiligheidsbewustzijn en medewerkers worden aangespoord elkaar aan te spreken op onveilig gedrag.

Uitreiking Certificaat trede 4

Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Nadat het systeem aanvankelijk is ontwikkeld door ProRail, is het sinds 1 juli 2016 in beheer genomen door NEN. NEN is internationaal erkend als schemabeheerder en certificatieaudits worden uitgevoerd door onafhankelijke, geaccrediteerde certificerende instellingen (CI’s).