icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 juli 2022

Van Hattum en Blankevoort rondt werkzaamheden Grote Kruising Krimpen aan de IJssel af

De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel is maandag 11 juli volledig opengesteld voor verkeer. De nieuwe inrichting van de kruising en aanliggende wegen is een belangrijke verkeersader bij de Algerabrug en is naast ‘Krimpen-in en -uit’ ook de toegang tot bedrijventerrein Stormpolder, het achterland van de Krimpenerwaard en de Rotterdamse regio. Voormalig wethouder Anthon Timm heeft de opening verricht met op een elektrische wals, deze haalde een oude stoomwals in.

Gefaseerde uitvoering

De werkzaamheden in dit veelomvattende project zijn gefaseerd uitgevoerd in bouwteamverband door combinatie Algeracorridor Bestaande uit Aannemers- en Wegenbouwbedrijf Versluys & Zoon B.V., Arma Infra B.V. en A. Molenaar Civiel B.V.) en Van Hattum en Blankevoort.

Samen sterk als bouwteam

In het bouwteam kwamen verschillende disciplines van betrokken partijen samen. Gezamenlijk hebben zij de plannen voor de herinrichting van de Algeracorridor uitgewerkt. In zes werkfases met verschillende slimme afsluitingen, omleidingen en omleggingen is de reconstructie voltooid, waarbij  de kruising in twee helften werd aangepakt. Het tracé is volledig onderheid met meer dan 800 buispalen, waarop de nieuwe fundering rust. Dankzij een realistische planning en de flexibiliteit van het bouwteam is de klus eerder – oorspronkelijk eind 2022- en binnen budget, afgerond.

Voormalig wethouder Timm zei er het volgende over: 
“Door de verbouwing is de kruising weer klaar voor de toekomst. Zo’n beetje alles in dit traject ging goed. Daar ben ik ontzettend blij mee. Daarnaast zijn we een half jaar eerder klaar en hebben ook nog zo’n 20 procent op het budget bespaard. Door de uitstekende samenwerking tussen gemeente en aannemers ging het werk vlotter dan we hadden gepland. Ook de flexibele instelling van aannemers en de inzet van goede en betrokken vakmensen hebben hier aan bijgedragen. We konden snel de juiste beslissingen nemen waardoor het werk geen vertraging opliep en de motivatie hoog bleef.”

Over het project