HomeOver onsNieuws VolkerWessels zeilt voor behoud varend Erfgoed Nederland

VolkerWessels zeilt voor behoud varend Erfgoed Nederland

Actueel

Een team van VolkerWessels strijdt dit jaar mee om de overwinning van de ‘Race of the Classics for Young Professionals 2012'. De vierdaagse zeilwedstrijd naar Engeland en terug is gisteren van start gegaan.

VW2012

VolkerWessels vaart dit jaar voor de tweede keer mee met ‘De Rees' onder de naam Team VolkerWessels (#TeamVW2012). In totaal doen 24 (inter)nationale bedrijven mee, samen opgeteld ruim 700 hoogopgeleiden (Young Professionals).  Gevaren wordt met bijna de volledige klassieke zeilvloot die ons land rijk is. Het gaat om de grootste verzameling klassieke Zeilschepen ooit bijeen.

Swaensborgh

Team VolkerWessels vaart dit jaar met de Swaensborgh, een drie-mast gaffeltopzeilschoener uit 1907. Al varend heeft ze twee wereldoorlogen overleefd en in 1990 is het schip volledig gerenoveerd om haar vroegere schoonheid terug te halen en weer te laten schitteren op zee. De Swaensborgh is net als de andere schepen traditioneel getuigd, wat betekent dat het varen arbeidsintensief is en de nodige zeilkennis vraagt.

Klassieke Schepenfonds

Met Engeland als doel worden diverse wedstrijdrakken gevaren waarbij wordt gestreden om de felbegeerde Cup. De Stichting ROTCYP levert door de organisatie van het evenement en via haar ‘Klassieke Schepenfonds' een aanzienlijke bijdrage aan het behoud van Nederlands varend erfgoed.

Nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels 2de in Race of the Classics

Actueel | Carrière

De young professionals van Team VolkerWessels veroverden zilver met hun oversteek naar Engeland. De zeilrace tussen 25...

+