icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 juni 2022

Zaterdag 18 juni 'dag van de bouw'; kom langs!

Zaterdag 18 is het de 'dag van de bouw' en stellen veel bouw- en infraprojecten hun projectlocaties open voor publiek. Maar liefst vijf projecten van Van Hattum en Blankevoort nemen ook deel aan deze dag. Hieronder vind je welke projecten zaterdag voor publiek toegankelijk zijn. Kijk op de website www.dagvandebouw.nl welke andere projecten van VolkerWessels ook te bezichtigen zijn. Je bent van harte uitgenodigd om zaterdag langs te komen en een kijkje te nemen achter de bouwhekken bij één van onze projecten.

Dag van de bouw - Piekberging Haarlemmermeer.png

Piekberging Haarlemmermeer

Een piekberging is een ingepolderd gebied dat wordt gebruikt om de omliggende boezemgemalen tijdelijk te ontlasten tijdens hevige en langdurige regenval. De piekberging wordt in zo’n situatie onder water gezet en voert het water daarna geleidelijk af naar het gemaal.  

De werkzaamheden voor de piekberging Haarlemmermeer bestaan onder andere uit het aanbrengen van 3,8 kilometer kade en onderhoudspaden. Het realiseren van ongeveer 7 kilometer watergangen, het bouwen van verschillende in-, uit- en doorlaatconstructies, één verkeersbrug en vijf landbouwbruggetjes.  

Locatie: Hoofdweg Westzijde thv 1741, Haarlemmermeer 
​​​​​​​10.00 - 13.00

Klik hier voor meer informatie
Dag van de bouw - BOK.png

N522 Vervanging Brug Ouderkerk

Dit project omvat de sloop van de bestaande brug Ouderkerk, het bouw van twee nieuwe bruggen en het aanpassen van de aansluitende infrastructuur. De huidige brug nadert het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Dit moment biedt ook de mogelijkheid om de brug te verbreden om zo de doorstroming te verbeteren.  
Speciaal aan dit project is het bouwen van de basculekelder op de oever, zodat na realisatie de basculekelder ingeschoven wordt op de definitieve plek. 
Wil je meer over dit project horen en zien? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 18 juni! 

Locatie: Hoger Einde Noord (tegenover nummer 28), Ouderkerk aan de Amstel 
​​​​​​​10.00 - 15.00  

Klik hier voor meer informatie
Dag van de bouw - Gemaal Monnickendam.png

Gemaal Monnickendam

In de Nieuwendam onder de N247 wordt in opdracht van het hoogheemraadschap een nieuw gemaal gerealiseerd door bouwcombinatie Van Hattum en Blankevoort en Friso Civiel. Dit nieuwe gemaal moet worden gerealiseerd met een uitmaalcapaciteit van 1200 m3/min en een inmaalcapaciteit van minimaal 400 m3/min. Kom langs en neem een kijkje op de bouwlocatie. 

Locatie: Hoogedijk 1D, Katwoude 
​​​​​​​10.00 - 15.00

Klik hier voor meer informatie
Dag van de bouw - IJsselmondse Knoop.png

IJsselmondse Knoop

De IJsselmondse Knoop is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard deel van uitmaakt, op de snelweg A15 en ligt ingesloten tussen Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht. De wegen worden voorzien van meer opstelstroken en ook worden twee onderdoorgangen gemaakt voor het veilig kruisen van het fietsverkeer. 

 

Locatie: Verbindingsweg, Ridderkerk 
10.00 - 14.00 

Klik hier voor meer informatie
Dag van de bouw - Energiepark Pottendijk.png

Energiepark Pottendijk

Net buiten Emmen worden 14 windturbines en ongeveer 35 hectare met in totaal 90.000 zonnepanelen gerealiseerd. VolkerWind (een VolkerWessels initiatief) ontwerpt en realiseert de gehele Balance of Plant. Deze Balance of Plant bestaat uit (tijdelijke) bouwwegen, kraanopstelplaatsen, de volledige (park)bekabeling, inkoopstation en de fundaties ten behoeve van de windmolens.  

Op 18 juni kunnen bezoekers deelnemen aan een bustour over het energiepark.   
In samenwerking met: Shell 

Locatie: Veenakkers 35, Emmer-Compascuum
 
10.00 - 15.00 

Klik hier voor meer informatie