icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 november 2021

Handreiking Bouwteams gepresenteerd

Tijdens het congres Bouwteams met als thema ‘Hete hangijzers’ is de Handreiking Bouwteams gepresenteerd.

Congres Bouwteams.jpg
Gido Laeven (Ingenieursbureau Amsterdam), Freek van Berkel (Common Eye), Cécile Claessen (Cohezy), Petra Muskens (Provincie Noord-Holland), Maarten Burggraaf (BAM) Hubert de Groot (The Visual Connection), Chris van der Zwet (Van Hattum en Blankevoort)

Voor wie?

De Handreiking Bouwteams is ontwikkeld voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infra-sector die bouwteams als samenwerkingsvorm een stap verder willen brengen. Onze collega Chris van der Zwet is één van de auteurs van de handreiking en heeft vanuit Van Hattum en Blankevoort veel ervaring met het werken in Bouwteams. Chris: ‘We stellen dat je na het lezen van deze handreiking een goed beeld hebt van wat een bouwteam precies is en wat de projectfases en processen zijn die je moet doorlopen. Je krijgt antwoorden op vragen zoals “waarom een bouwteam?”, “hoe een bouwteam?” en “hoe werk je samen?”. De handreiking biedt concrete voorbeelden, tips en trucs. Het is geen blauwdruk maar inspireert om bouwteamprojecten op jouw eigen manier te laten slagen.’ 

De handreiking is voor iedereen beschikbaar, klik hier om deze te lezen

Congres Bouwteams

Directeur Sander Lodder nam op het congres deel aan een panel over bouwteams samen met Lindy Molenkamp (directeur B&U, Provincie Noord-Holland) en Ron Oudeman (directeur K_Dekker infra en bouw).

Meer over het congres

Van Hattum en Blankevoort werkt regelmatig in bouwteamverband voor verschillende opdrachtgevers. Dit leidt tot kwalitatief goede projecten waarbij we echt meerwaarde leveren door op vakmanschap gebaseerde samenwerking in de bouwteamfase. Maar er zijn ook aandachtspunten, bijvoorbeeld bij de start van een bouwteam en bij het opstellen van een transparante prijs. Lees er meer over op onze website. 

Aandachtspunten bij het samenwerken in Bouwteamverband volgens Van Hattum en Blankevoort