icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 mei 2019

Nieuwe loopbrug over de Rotterdamsebaan naar Drievliet geplaatst

Een deel van de Rotterdamsebaan komt te liggen op de plek van het huidige parkeerterrein van Drievliet. Het familiepark krijgt daarom aan de overzijde van de Rotterdamsebaan een nieuw parkeerterrein. Vanaf het parkeerterrein lopen bezoekers van Drievliet over een brug naar de entree van het park.

Het plaatsen van de voetgangersbrug in 1,5 minuut

In deze video vertelt onze uitvoerder Sjors van der Hoorn wat er allemaal komt kijken bij de bouw van de nieuwe brug en de aanleg van het parkeerterrein.

Over de Rotterdamsebaan

De Utrechtsebaan is de belangrijkste toegangsweg van Den Haag. Van het verkeer dat de stad dagelijks in- en uitgaat, rijdt veertig procent via deze weg. Dat leidt elke dag tot files en bovendien hebben de aangrenzende woonwijken veel last van sluipverkeer. De nieuwe Rotterdamsebaan zorgt ervoor dat de druk op de Utrechtsebaan afneemt en het verkeer zich beter verdeelt.

Combinatie Rotterdamsebaan

Combinatie Rotterdamsebaan, bestaande uit BAM en VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort, KWS en Vialis, is verantwoordelijk voor de realisatie van het project.

 

De mooie foto's en film zijn gemaakt door Joyce Nolten en Frank Jansen.